Loading...
Gostinski pomivalni stroji

Vzdržljivi pomivalni stroji za gostinsko uporabo

Veliko število manjših in večjih restavracij, barov in gostiln uporablja kakovostne stroje za pomivanje, pečice in drugo opremo. Moderni gostinski pomivalni stroji bodo zaposlenim v kuhinji omogočili veliko hitrejšo pripravo vseh jedi. To pa zato, ker bodo izredno hitro in učinkovito oprali veliko količino posode. Hitrost je glavna prednost omenjenih strojev za pomivanje, saj so namenjeni hitremu in neprestanemu čiščenju krožnikov, kozarcev, jedilnega pribora ipd. Zaradi vzdržljivih komponent, so izredno zanesljivi dolga leta, kar jih naredi še bolj privlačne za nakup.

Gostinski pomivalni stroji izboljšajo učinkovitost kuhinje

Uspešno delovanje vsakega gostinskega obrata je močno odvisno od stroškovne učinkovitosti. K temu pa močno prispevajo delovni stroški osebja. Če lahko večji del nalog pomivanja prevzame stroj, se lahko na dolgi rok prihrani veliko denarja. Obenem pa bo osebje razbremenjeno številnih ročnih in monotonih nalog, katere bo gostinski pomivalni stroj opravil brez težav.

Prednost gostinskih pomivalnih strojev je, da razbremenijo osebje.
Osebje bo razbremenjeno številnih ročnih in monotonih nalog, katere bo gostinski pomivalni stroj opravil brez težav, obenem pa se na dolgi prihrani veliko denarja.

Osebje v vsaki gostilni predstavlja hrbtenico samega podjetja. Kakovosten pomivalni stroj za gostinsko uporabo pa jim bo močno olajšal vsakodnevne naloge. Stranke bodo tudi vidno bolj zadovoljne, saj bo vedno na voljo sveža in čista posoda ter kozarci, kar bo pohitrilo in izboljšalo kakovost postrežbe.

Kakovostna gostinska oprema za vsak gostinski obrat

  • Izbira kakovostne gostinske opreme je ključna, če želimo povečati učinkovitost vsake restavracije, bara, menze ipd. Vrhunski stroji industrijske kakovosti v obliki dehidratorjev, pečic, hladilnikov ipd., prispevajo veliko k uspešnemu obratovanju vsake kuhinje.
  • Seveda, kot prej rečeno, je ključno osebje. Vendar je mogoče izboljšati delovanje celotne ekipe kuharjev, pomivalcev in drugih zaposlenih s kakovostnimi stroji. 
  • Nakup novega stroja za gostilno pa morda ni vedno mogoče. Majhni gostinski obrati lahko posežejo po rabljeni gostinski opremi, ki je enako zanesljiva kot nova.
  • Cena omenjene opreme je veliko manjša od nove. Kljub temu pa jo spremlja garancija, ki zagotavlja brezhibno delovanje vseh pomivalnih in drugih strojev.

Rabljena gostinska oprema

Velika prednost rabljene gostinske opreme se skriva v nižji nakupni ceni. Vzpostavitev uspešne restavracije ali drugega obrata za pripravo in postrežbo hrane ni nikoli preprosta. Obenem pa je potrebno veliko načrtovanja, kar se tiče delovanja vseh delov kuhinje, načina in hitrosti postrežbe, izgleda prostora ipd.

Izbira kakovostne gostinske opreme za delovanje vseh delov kuhinje.
Velika prednost rabljene gostinske opreme se skriva v nižji nakupni ceni.

Rabljena gostinska oprema je idealna priložnost za manjša podjetja, da opremijo svoje restavracije, gostilne, bare ipd., s kakovostnimi stroji. Vsa omenjena oprema ima garancijo prodajalca. Obenem pa so na voljo vsi nadomestni deli v primeru, da bi se katerakoli komponenta okvarila. 

Vzdržljive komponente v gostinskih pomivalnih strojih

Industrijski gostinski pomivalni stroji so narejeni popolnoma drugače od domačih strojev za pomivanje. Vsebujejo le najboljše in najbolj vzdržljive komponente, kar jih naredi idealne za bolj in manj zahtevno uporabo.

Hitrost je glavna prednost gostinskih pomivalnih strojev.
S pomočjo modernih gostinskih pomivalnih strojev bodo zaposleni v kuhinji lahko hitreje pripravili jedi, ker bodo stroji namesto njih izredno hitro in učinkovito oprali veliko količino posode.

Poraba električne energije vedno igra pomembno vlogo pri nadzorovanju stroškov v gostinskem obratu. Novejši pomivalni stroji za gostinsko uporabo so izredno učinkoviti pri porabi električne energije. Proizvajalci omenjenih strojev predvidevajo, da se bodo uporabljali skozi celi dan ali celo neprestano. Zato uporabljajo tehnologije, ki vedno porabijo le toliko električne energije, kot jo dejansko potrebujejo.

Gostinska oprema za izposojo

Nekatera podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo gostinske opreme ponujajo tudi možnost najema. Včasih je najbolje, da se določen stroj najame za trenutne potrebe kuhinje pri pripravi hrane, bioloških odpadkov ipd. Potrebe določene gostilne se lahko močno spremenijo sezonsko, posebej v poletnem času, ko več ljudi hodi med službo na malice in kosila. To pa poveča potrebo po gostinskih pomivalnih strojih, dehidratorjih, pečicah ipd.

Najem dodatne opreme za gostilne je tudi smiseln v času, ko se določen gostinski obrat šele vzpostavlja. Morda na začetku ni na voljo dovolj finančnih sredstev za nakup vse opreme. Seveda pa je najem veliko bolj cenovno ugoden ter nudi vse prednosti, kot nakup nove opreme.

Dehidratorji hrane olajšajo pripravo bioloških odpadkov

Pogosto spregledana gostinska oprema so dehidratorji hrane. Njihov namen je ta, da posušijo ostanke hrane. S tem močno zmanjšajo onesnaženje, ki je drugače prisotno pri odstranjevanju odpadne hrane v biološke smeti. Dehidratorji delujejo tako, da z uporabo grelcev posušijo vso vlago, ki se nahaja v odpadkih hrane. S tem se velikost odpadkov zmanjša do 90%, kar močno olajša prenos bioloških odpadkov v smeti.

Dehidratorji z uporabo grelcev posušijo vlago v odpadkih hrane in velikost odpadkov zmanjšajo do 90%.

Dehidratorji so se sposobni samostojno očistiti. Zato potrebujejo dostop do vode. Njihova uporaba pa je silo enostavna. Nekatere novejše dehidratorje, kot mnogo gostinsko opremo, je mogoče nadzirati preko računalnika. Na novo posušene odpadke pa je mogoče uporabiti za kmetijske namene, krmo določenih živali ipd. V vsakem primeru je močno priporočeno, da ima vsak gostinski obrat z večjim obiskom strank na voljo dehidrator hrane, saj bo tako močno izboljšana produktivnost celotne ekipe, ki skrbi za pravilo delovanje kuhinje.

Članki iz iste kategorije