Loading...

Zdravilna moč kurkume

Njena zdravilna moč se že stoletja uporablja v medicini. Z njo lahko preprečujemo in olajšamo prebavne motnje, artritis in razna vnetja. Poleg tega ima veliko drugih lastnosti, ki nam ojačajo imunski sistem in skrbijo za zdravje sklepov. V modernih časih se kurkuma kapsule predpisujejo za mnogo telesnih težav, saj je znanstveno dokazana njihova učinkovitost. Poglejmo si zakaj je temu tako in kako si lahko izboljšamo zdravje z kurkumo.

Kurkuma kot naravno proti-vnetno sredstvo

Vnetja, ki trajajo dalj časa v telesu, nase vežejo težke kovine in druge nezaželene elemente, ki lahko povzročijo hude bolezni in okvare. Kurkuma kapsule so močno in naravno sredstvo s katerim lahko olajšamo vnetja po celem telesu. Enako pomagajo pri preprečitvi in lajšanju simptomov bolezni srca, raka, prebavnih težav in celo Alzheimerjeve bolezni ter artritis.

Povečajmo številko antioksidantov v telesu

Oksidacija tkiv in celic v telesu lahko privede do resnih okvar zdravja. Posledica so slabo počutje in mehanične okvare posledica, če v krvi nimamo prisotnih dovolj antioksidantov. Kurkuma kapsule vsebujejo močan antioksidant, ki uničuje proste radikale v našem telesu. Poleg tega nam tudi ojača imunski sistem z encimi, ki spodbujajo rast antioksidantov.

Izboljšan spomin in druge kognitivne funkcije

Kurkuma povečuje delež rastnega hormona v možganih z imenom BDNF. To je eden izmed hormonov, ki je zadolžen za zdravje nevronov in njihovo delitev. Veliko testov je pokazalo, da aktivno jemanje kurkume upočasnjuje nastanek bolezni možganov in spodbuja dober spomin, logično razmišljanje in dobro počutje.

Boljša prebava z dodano kurkumo

Naš žolč igra pomembno vlogo pri prebavi. Če nimamo dovolj žolčne tekočine, težko prebavimo hrano in imamo lahko znake napihnjenosti. Kurkuma kapsule pomagajo našemu telesu, da proizvaja zdrav nivo žolčne tekočine. Je odlična rešitev za vse, ki imajo težave z prebavo.

Kdaj potrebujemo zdravilno moč kurkume?

Če imamo katerokoli izmed prej naštetih težav, je vedno dobro poskusiti zdravljenje z jemanjem kurkuma kapsul. Tudi, če smo dobrega zdravja lahko jemljemo kapsule, saj s tem spodbujamo telo, da deluje kot mora in obenem znižujemo možnost nastanka mnogih bolezni.

Je tudi odlično zdravilo za vse starejše ljudi, saj preprečuje vnetja, izboljšuje spomin ter lajša težave s sklepi. Veliko je tudi dokazov, da jemanja tega močnega zelišča uničuje rakave celice vseh oblik, vendar ni nadomestilo za preverjena zdravila za zdravljenje raka.

Članki iz iste kategorije

    Brez objav