Loading...

Golaž

Goulash soup
(Photo credit: roolrool)

Ste se odločili pripraviti pravi pravcati golaž?

Svetujemo vam, da se na kuho dobro pripravite, da bo vse skupaj izpadlo resnično okusno. Pri kuhi tistega »ta pravega« golaža imate na razpolago ogromno veliko receptov, saj naj bi bilo »pravih« golažev kar nekaj. Kakšna sprememba pri načinu kuhe, začimbah in vsa stvar se izkaže kot povsem drugačna od njene prvotne različice. V kolikor se vam niti sanja ne katere vrste mesa golaž vsebuje, nikar ne obupajte. Odpravite se do prve mesnice in mesarju zaupajte kaj boste kuhali. Ta vam bo sam znal svetovati najbolje. Kako skuhamo golaž?

Ko imate pripravljene vse potrebne sestavine, torej meso, čebulo, začimbe in podobno, lahko pričnete s samo pripravo. Pri tem upoštevajte, da je najboljši golaž tisti, ki vsebuje toliko čebule, kolikor je mesa.

1.korak: Čebulo zdušimo in dodamo nekaj žlic vode, ter jo počasi »mrcvarimo«, dokler voda ne izhlapi.

2. korak: Dodamo na kose narezano meso, pri tem pazite, da kosi ne bodo premajhni ali preveliki. Če so večji kosi, je samo meso bolj sočno, pri manjših kosih pa pride do izraza omaka, katera je močnejša. Meso na obračamo in dušimo na majhnem ognju. Ko je vse skupaj dobro podušeno, dodamo majaron, česen, kumino in sladko papriko – začimbe naj bodo fino zmlete, da se kaj ne bi »zatikalo« med zobmi, saj ni prijeten občutek. K temu pa primešamo še nekaj paradižnikove mezge in vse skupaj zalijemo z vodo oziroma juho, posolimo in kuhamo tako dolgo, da se meso popolnoma zmehča.

3. korak: Ko je enkrat že meso pripravljeno ter omaka kuhana, poskrbimo za zgostitev slednje. To lahko storimo z moko ali pa nastrganim krompirjem. Vse skupaj še malce pokuhamo, prevremo in jed je pripravljena za postreči.

Kot vidite kuha golaža ni toliko zapletena. Vse kar je potrebno je, da sledite postopku in seveda zaupate svojemu okusu. V kolikor boste to upoštevali ne dvomimo v to, da golaž ne bo okusen!

Enhanced by Zemanta

Članki iz iste kategorije