Loading...

Kakavovo maslo v kozmetiki in kuhinji

Obožujete sladkarije in čokolado? Si življenja brez čokolade enostavno ne znate predstavljati? Velike količine navadne mlečne čokolade nimajo pozitivnega učinka na telo, zato je vedno znova bistro izbrati čokolado, ki vsebuje vsaj 70 odstotkov kakava. Obožujete razne čokoladne namaze, vendar veste, da niso ravno zdravi za vaše telo? Potem imamo za vas kakavovo maslo.

Kakavovo maslo za zdravje

Kakavovo maslo v primerjavi z navadnim raslinskim maslov vsebuje maščobe, ki so iztisnjene iz kakavovih zrn. te strdijo na temperaturi pod 35 stopinj Celzija. Gre za maslov, ki je vsestransko užitno. Nikakor ne moremo zgrešiti sladice, ki bo vsebovala kakavovo maslo, saj je le to resnično izjemno okusno. Kje ga kupiti?

Preberite si še naslednji članek: Izboljšanje kvalitete svetlobe s stenskimi svetili v vašem domu

Letos so popularne LED stenske svetilke, ki imajo svetlobo usmerjeno v steno.

Malinca ima za vas pripravljeno kvalitetno kakavovo maslo, s katerim boste zagotovo zadovoljili potrebe po sladkem in čokoladi. Kakšni so pozitivni učinki kakavovega masla? • v poletnem času poskrbi za naravno porjavelost • neguje suho kožo • lepša utrujeno kožo Kakavovo maslo je velikokrat ena izmed pomembnih sestavin kozmetičnih izdelkov, saj je po uporabi koža mehka in negovana. Poleg tega pa prijetno diši in preprečuje nadaljne poškodbe kože zaradi izpostavljanja škodljivim sončnim žarkom. Kakavovo maslo priporočljivo tudi poleti? Gre namreč za vrsto masla, ki je zaradi antioksidantov zelo priljubljena v poletnem času. Po sončenju se enostavno namažite s kakavovim maslom in vaše telo bo kor prenovljeno.

Koža bo nahranjena, poleg vsega pa se bodo manjšale tudi strije. Maslo je primerno tudi za problematično in mastno kožo, zato ga lahko uporabljamo v obliki maske ali pa kot glavno sestavino negovalne kreme za obraz. Svetujemo vam, da se po sončenju ali tuširanju vedno namažete z maslom in tako zaščitite kožo pred poškodbami. Kako si naredite kremo za telo iz kakavovega masla?

Kaj potrebujete?

• polovico skodelice stopljenega kakavovega masla

• 3/4 kokosovega olja

• 1 čajno žličko koruznega škroba

• 6ml eteričnega olja mandarine – ali drugega eteričnega olja po želji

Vse sestavine skupaj dobro premešajte in ustvarite kremo za telo, nad katero boste zagotovo povsem navdušeni. Seveda pa se lahko učinkovito uporabi tudi v kuhinji.

Uporabljajo jo namreč vrhunski slaščičarji in kuharji. Kremasta tekstura dobro poveže vse sestavine in sladice so naravnost fantastične. Zatorej, če iščete živilo, ki je zdravo in poleg vsega še hranilno za telo od zunaj in znotraj – potem s kakavovim maslom ne boste prav nič zgrešili.
https://www.youtube.com/watch?v=fyMLsebNMAQ

Članki iz iste kategorije